Pages Menu

Categories Menu
Kurs makijażu permanentnego - makijaż permanentny ust Poznań
Wiele kobiet codziennie wykonuje makijaż. Nie ma co się oszukiwać - w makijażu większość z nas wygląda zdecydowanie lepiej, niż bez niego, a wyglądając lepiej,
Modne cieniowanie na paznokciach. Profesjonalny manicure ombre Warszawa. Jak zrobić żelowe ombre?
Marzysz o wyjątkowych zdobieniach na paznokciach. Znudziły ci się jednokolorowe, zwyczajne lakiery. Czasem warto trochę
Postaw na płomienną rudość. Ruda farba do włosów z rozjaśniaczem
Zmiana koloru włosów to najlepszy i najszybszy sposób na zmianę swojego wizerunku. Warto jednak dobrze ją przemyśleć, bo im bardziej drastyczna metamorfoza,
Ćwiczenia na kondycję w Poznaniu- dla ustabilizowania twojego oddechu w czasie wysiłku
Często łapiesz zadyszkę? Masz trudności z wejściem po schodach? A może nie zadowala Cię twoja kondycja, mimo, że jesteś aktywny? Ćwiczenia
Mikrodermabrazja z kwasami, mikrodermabrazja na blizny
Mikrodermabrazja to nowoczesny zabieg kosmetyczny, który staje się coraz popularniejszy. Polega ona na usunięciu z powierzchni skóry zanieczyszczeń oraz martwych
Jak dobrać podkład przez Internet. Idealnie dobrany podkład. Naturalne podkłady do twarzy
Podstawą udanego makijażu jest nieskazitelna skóra. Drogie cienie i pomadki będą źle prezentować się, gdy koloryt naszej skóry
Gabinet kosmetyczny Warszawa Ursynów- Zadbaj o piękną skórę zimą
Zbliża się zima, czyli trudny czas dla twojej skóry, która staje się przesuszona i zaczyna pękać.
Różnica temperatur i wiatr mogą prowadzić do jej złuszczania,

Posted by on lut 3, 2017 in Zdrowie |

Nasiona strączkowe- zdrowie na talerzu

Nasiona strączkowe- zdrowie na talerzu

Człowiek spożywa coraz więcej mięsa oraz produktów wysoce przetworzonych. Niestety niesie to za sobą negatywne zdrowotne konsekwencje. Wciąż rośnie liczba chorych na choroby serca, raka czy osób zmagających się z otyłością. W dużej mierze ma to związek z tym, co spożywamy.
Dlatego powinniśmy się zdrowo odżywiać, aby zmniejszyć prawdopodobieństwo zapadania na choroby.
Coraz mniej ludzi spożywa nasiona roślin strączkowych, a to błąd, ponieważ są bardzo zdrowe.
Zatem co takiego mają strączki, że ONZ ogłosiło rok 2016 Międzynarodowym Rokiem Roślin Strączkowych?
Nasiona strączkowe są bogate w białko, które jest tak ważne dla nas wszystkich. Dzięki dużej zawartości węglowodanów dostarczają nam energię. Ponadto są bogate w składniki mineralne oraz witaminy z grupy B, a duża zawartość błonnika reguluje cholesterol i poziom cukru we krwi. Zawartość fitoestrogenów i przeciwutleniaczy zmniejsza ryzyko chorób serca jak i nowotworów. Zatem warto jeść nasiona strączkowe takie jak soja, fasola, groch ciecierzyca, soczewica, bo to samo zdrowie.
Wyrób zdrowe postanowienia i zacznij jeść nasiona roślin strączkowych.