Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Postaw na płomienną rudość. Ruda farba do włosów z rozjaśniaczem
Zmiana koloru włosów to najlepszy i najszybszy sposób na zmianę swojego wizerunku. Warto jednak dobrze ją przemyśleć, bo im bardziej drastyczna metamorfoza,
Makijaż permanentny brwi Białystok opinie. Maksimum zadowolenia - idealne brwi. Brwi permanentne metody
Ostatnim trendem w makijażu jest podkreślanie brwi. Skończyły się czasy wyskubywania włosków w cienką linię, tworzenia
Modne cieniowanie na paznokciach. Profesjonalny manicure ombre Warszawa. Jak zrobić żelowe ombre?
Marzysz o wyjątkowych zdobieniach na paznokciach. Znudziły ci się jednokolorowe, zwyczajne lakiery. Czasem warto trochę
Lakiery matowe do paznokci - termiczny lakier do paznokci
Zdobienie paznokci w dzisiejszych czasach nie ogranicza się do nałożenia na nie warstwy kolorowego lakieru. To, w jaki sposób paznokcie są niekiedy zdobione, można
Warto sprawdzić swoje BMI
Osoby, które mają nadwagę, są w dużo większym stopniu narażone na rozwój wielu poważnych chorób. W związku z tym warto kontrolować na bieżąco masę ciała i sprawdzać, czy nie przekracza ona określonych
Środek na pocenie. Jakie są przyczyny pocenia?
Pocenie się bardzo często potrafi uprzykrzyć komfort życia i wyprowadzić z równowagi. Zapach potu jest dosyć intensywny i czasami może być przyczyną ograniczenia kontaktów
Gabinet kosmetyczny Warszawa Ursynów- Zadbaj o piękną skórę zimą
Zbliża się zima, czyli trudny czas dla twojej skóry, która staje się przesuszona i zaczyna pękać.
Różnica temperatur i wiatr mogą prowadzić do jej złuszczania,

Posted by on Lut 3, 2017 in Zdrowie |

Nasiona strączkowe- zdrowie na talerzu

Nasiona strączkowe- zdrowie na talerzu

Człowiek spożywa coraz więcej mięsa oraz produktów wysoce przetworzonych. Niestety niesie to za sobą negatywne zdrowotne konsekwencje. Wciąż rośnie liczba chorych na choroby serca, raka czy osób zmagających się z otyłością. W dużej mierze ma to związek z tym, co spożywamy.
Dlatego powinniśmy się zdrowo odżywiać, aby zmniejszyć prawdopodobieństwo zapadania na choroby.
Coraz mniej ludzi spożywa nasiona roślin strączkowych, a to błąd, ponieważ są bardzo zdrowe.
Zatem co takiego mają strączki, że ONZ ogłosiło rok 2016 Międzynarodowym Rokiem Roślin Strączkowych?
Nasiona strączkowe są bogate w białko, które jest tak ważne dla nas wszystkich. Dzięki dużej zawartości węglowodanów dostarczają nam energię. Ponadto są bogate w składniki mineralne oraz witaminy z grupy B, a duża zawartość błonnika reguluje cholesterol i poziom cukru we krwi. Zawartość fitoestrogenów i przeciwutleniaczy zmniejsza ryzyko chorób serca jak i nowotworów. Zatem warto jeść nasiona strączkowe takie jak soja, fasola, groch ciecierzyca, soczewica, bo to samo zdrowie.
Wyrób zdrowe postanowienia i zacznij jeść nasiona roślin strączkowych.